Retoriktävlingen 13 april 2021

Retoriktävling om att tala med varandra

Årets retoriktävling i Blackebergs gymnasium kunde avgöras i skolans hörsal inför jury och en begränsad publik av lärare och elever den 13 april. Temat var ”Jag tror att vi behöver prata”.

Vinnaren Alexander Männistö, Ek18c, hade valt frågor om depressioner och psykisk ohälsa bland män och att vi måste tala om pojkars och mäns känslor.

Andrapristagaren Sofia Nabil Gustafsson, Ek18c, tog upp ungdomars välmående och vikten av att inte glömma att tänka på sig själv.
Tredjepristagaren Tova Hjelm, Ek18b, berättade om hur det är att växa upp med en alkoholiserad förälder och barns rätt att slippa möta berusade vuxna.

Första- och andrapristagarna sponsras av Rotary Vällingby och tredjepristagaren av Föreningen Gamla Blackebergare.
Övriga deltagare i finalen var Ylva Flyhammar, Ek18b, Miriam Åkesson, Na19s, Matilda Persson, Ek18b, och Arash Marandi, Na19c.

Meningen var att tävlingen skulle sändas direkt via en länk på skolans webbplats men tekniken fungerade inte som den skulle, bild kom först efter 45 minuter och ljud några minuter senare men med eko eller återkoppling som gjorde det närmast omöjligt att uppfatta.

Länk till inspelning av tävlingen.