Vår skola hade som tradition att gymnasisterna skulle resa till ett annat nordiskt land under första ring. Det skedde genom ett samarbete med framförallt Norge och Danmark som sponsrades av Nordiska rådet, det officiella nordiska samarbetets parlamentariska organ.
Vår rektor var då en aktiv nordist som såg till att ansöka om medel för att vi skulle få möta våra nordiska grannar. Idag finns inte den sortens bidrag, men vid sidan om vårt medlemskap i EU är Rådet fortfarande ett viktigt forum för gemensamma överenskommelser mellan de nordiska länderna och har andra typer av bidrag som främjar nordiskt samarbete.
Ett annat initiativ som skolan tog var ett utbyte med Svenska skolan i Helsingfors hösten 1962. Vi var ett 20-tal elever som fick ta emot en finsk elev i våra hem under vecka, då den eleven gick i värdelevens klass. Därefter reste vi tillsammans med de finska eleverna över till Helsingfors där vi tillbringade en vecka. Två minnesvärda utflykter för oss var den utopiskt moderna stadsdelen Tapiola och Fazers godisfabrik med frihet att få smaka så mycket vi ville. Det var några som inte mådde helt bra efter det …
Ytterligare två saker som underströk vår skolas intresse för internationella frågor var FN-dagen som uppmärksammades varje år och Operation dagsverke som flera år i följd samlade pengar till förmån för de fattiga i världen.
Student -65