Kalendarium (se Program ovan)

Ti 4/10 Lunch i skolan
On 19/10 Vandring, Södermalm
Ti 8/11 Lunch i skolan
Fr 11/11 Höstfest i skolan
Ti 6/12 Lunch i skolan
On 14/12 Glöggvandring

 
Nytt nummer

 
 
 
 
 
 

 

Det här ska vi göra / Nyhet

Lunch i skolan tisdag 4 oktober
Välkommen till "skollunch" kl. 12:30. Vägledning finns här.
 

 

Vandring på Södermalm 19 oktober
Mer information kommer snart.
 

Det här gjorde vi senast
Visning av Riddarholmskyrkan onsdag 21 september

Visningen blev snabbt fullbokad och ett fyrtiotal entusiastiska kulturtörstande nyfikna Blackebergare fick en faktaspäckad guidning kring Riddarholmskyrkans historia från 1200-talet och genom seklerna.
 

 
Invigning Wall of Fame 20 september

Festligt och fullsatt var det när skolans Wall of Fame med 28 bemärkta tidigare elever invigdes. Bengt Palmlöf kläckte idén och skolan genomförde den sedan tillsammans med Gamla Blackebergare. Femton celebriteter kunde komma till invigningen.

Ordförande Anders Luthbom i samspråk med biträdande rektor Magnus Silverstolpe.

Lyssna på reportage från Sveriges Radio här.

Mer om invigningen av Wall of Fame finns att läsa i kommande nummer av Medlemstidningen.
Här är en förteckning över de 28 berömdheterna (i förnamns-bokstavsordning):
 
Anders Grönlund
Ayesha Quraishi
Bodil Malmsten
Carl-Axel Dominque
Cecilia Elving
Danijela Rundqvist
Edward af Sillén
Gun-Britt Sundström
Hans Wolf
Janne Schaffer
John Ajvide Lindqvist
Karin Wanngård
K-G Scherman
Kristoffer Nordfeldt
Lars O Grönstedt
Leif Zetterling
Mats Hulth
Mats Leander
Max Tegmark
Naima Chaboun
Rasmus Wranå
Robert Hernadi
Romina Pourmokhtari
Sven-Erik Sjöstrand
Tom Alandh
Tommy Söderbergh
Viktor Barth-Kron
Örjan Kjellin

 
Utspring med kamratpris

Pristagarna Mathilda Mertsch t.v. och Elin Pohl t.h.
Foto: Hans Wolf

Så var det den 9 juni dags för skolavslutning i Blackebergs gymnasium med utspring av de nya studenterna. De var första gången postcorona, om man vågar använda det uttrycket. Därmed var det också utdelning av Gamla Blackebergares äldsta stipendium till studenter som bidragit till sammanhållningen och trivseln på skolan. Elin Pohl, NA19B, ordförande i elevkåren, och Mathilda Mertsch, EK19C, ordförande i idrottsföreningen, får dela lika på 3000 kronor. De har, heter det bland annat i motiveringen, med olika sociala arrangemang på ett ovärderligt sätt bidragit till trivseln på skolan. Hur de tänker och vad de vill kommer att framgå av en intervju med dem i nästa nummer av Medlemsbladet när sommaren är slut.

Avslutningen bjöd som vanligt inte bara på blomstertid och studentsång utan också på uppmuntrande rektorstal, fler stipendier bland annat till de fem elever som fått högsta betyg i alla ämnen och inte minst mycket musik, bland annat från årets musikal som också får en presentation i nästa Medlemsblad.

 

Schacksponsring

Blackan Cup, Prisbelönat Blackeschack

Oväntat dök det upp en nyhet i Gamla Blackebergares stöd till skolan. Eleven Allan Edh ringde och berättade att man planerade en schackturnering för eleverna, för andra året i följd men första gången fysiskt och med en försynt fråga om vår förening kunde sponsra.

Det blev entusiastisk acklamation i vår styrelse.
Så tisdagen den 24 maj var ljushallen mer eller mindre rutig av 16 spelbord för 32 deltagare, jämnt upp för att från åtta grupper så småningom kvalificera till final. Fast könsfördelningen är ännu inte jämn i detta spel, det var fyra flickor med.
Cedrik Conradi, i mitten på bilden, vann förstapris, 1000 kronor från Gamla Blackebergare, i en final mot Jonathan Löfquist, till vänster, som fick 500 kronor från skolans elevkår. Ludvig Broomé, till höger, var främst i en grupp på tre som får konsumera 200 kronor var i skolans café.
Mer om turneringen kommer i Medlemsbladet i september.

 
Kom med som medlem
Föreningen är öppen för dig som studerat vid Blackebergs Läroverk/Gymnasium eller i övrigt visat intresse för skolan och dess elever.

Vi har en intressant programverksamhet med goda möjligheter att återknyta kontakten med gamla vänner. Vi har också ett nära samarbete med skolan. Som medlem får du vårt medlemsblad två gånger per år.

Klicka på Bli medlem i menyn ovan eller klicka här!

Studentjubileum
Vi kan hjälpa dig som funderar på att ordna en jubileumsfest. Läs mera.