Kalendarium (se Program ovan)
Vandringar inställda t.v.

Tyvärr, tyvärr hindrar det förvärrade läget med coronan oss från göra vandringar för tillfället. Vi återkommer när läget förbättrats.

 
Nytt nummer

 
Tom Alandh prisad av KTH
Gamla Blackebergaren Tom Alandh har fått KTH:s stora pris 2020 för sina många dokumentärfilmer i SVT som till det yttre är så stillsamma men som ger så talande resultat och säger så mycket om samhället. Priset är nu på 1,1 miljoner kronor. Han är den andra gamla blackebergare som får priset, Max Tegmark har fått det tidigare. Det har utdelats i stort sett varje år sedan andra världskrigets slut och kan gå till både humanister, konstnärer och naturvetare.

Läs mera här

 
Tom Alandh instiftar pris
Gamla Blackebergaren och filmskaparen på SVT Tom Alandh har instiftat ett berättarpris på 25 000 kronor som delas ut den 12 juni varje år för gott berättande i text, radio eller tv. Pengarna förvaltas av Journalistförbundet, enligt DN. Som vi tidigare meddelat fick han för en tid sedan KTH:s stora pris på 1,1 miljoner kronor. Tom Alandh ingår själv i den kvartett av personer som utgör juryn.

På juldagen i SVT1 kl 18.15 kunde man se Tom Alandhs film om Mörtfors-Tarzan, det vill säga Toms far Hardy, som var mörk som ebenholts och smidig som en panter. Filmen kan nu ses på SVT PLAY fram till 20.12.2021.

Till sommaren kommer en film om Jan Troell. Dessutom har Johan Kellman Larsson just utkommit med en biografi om Tom Alandh, "Drömmar och verklighet".

 

Det här ska vi göra / Nyhet

Vandringar inställda

Se ruta kalendarium t.v.

Det här gjorde vi senast

Uppsatstävlingen avgjord

Gamla Blackebergares uppsatstävling är nu avgjord precis innan distansundervisningen tog vid. Det var två glada och tacksamma vinnare, berättar biträdande rektor Magnus Silfverstolpe:  prisvinnare blev Alexandra Hell Ringh i SA18A, alltså tredje årskursare med sikte på utspring i vår; hon får 3000 kronor. Ett hedersomnämnande gick till Dilé Aldur, NA20, det vill säga första årskursen. Hon får 1000 kronor. Mer om dem kommer i vårt Medlemsblad i februari.

Alexandra Hell Ringh

Dilé Aldur

Läs mer under Skolsamverkan - Uppsats
 

Kunskapspriserna utdelade

Årets kunskapspristagare i sex prisämnen på Blackebergs gymnasium har nu utsetts, sedan flera år ett samarbete mellan Gamla Blackebergare och skolans bibliotek och lärare. Pristagarna får presentkort i en närbelägen bokhandel. En inbjudan till vår förenings årliga fest får av kända skäl anstå tills vidare.

Läs mer under Skolsamverkan - Kunskap.
 

Vandring vid Alvik

Gamla Blackebergare gjorde sin novembervandring den 18/11 med 13 deltagare. Den blev längre än vandringen i oktober, från Alvik utefter stranden vid Mälaren till Ålsten.
 

Golftävling avgjord

Årets Blackegolf på Sollentuna golfklubb den 26 augusti vanns av Arne Lindgren med 36 poäng tätt följd av Lars Winblad som nådde 35 poäng. Sedan var det ett litet gap till trean Peter Hellström som hamnade på 31 poäng. Litet mer information kommer i Medlemsbladet.

Kom med som medlem
Föreningen är öppen för dig som studerat vid Blackebergs Läroverk/Gymnasium eller i övrigt visat intresse för skolan och dess elever.

Vi har en intressant programverksamhet med goda möjligheter att återknyta kontakten med gamla vänner. Vi har också ett nära samarbete med skolan. Som medlem får du vårt medlemsblad två gånger per år.

Klicka på Bli medlem i menyn ovan!

Studentjubileum
Vi kan hjälpa dig som funderar på att ordna en jubileumsfest. Läs mera.
Cornonatider
Coronaepidemin har drabbat världen med oanad kraft. Läs mera här.

Virtuella kulturaktiviteter, läs mera här.