Kalendarium (se Program ovan)
Nästa vandring blir onsdag den 16 december, denna gång också i Bromma, runt sjön Judarn. Vi återkommer med detaljer någon vecka före vandringen. Boka in i kalendern redan nu!

Läs mera här.

 
Nytt nummer

 
Tom Alandh prisad av KTH
Gamla Blackebergaren Tom Alandh har fått KTH:s stora pris 2020 för sina många dokumentärfilmer i SVT som till det yttre är så stillsamma men som ger så talande resultat och säger så mycket om samhället. Priset är nu på 1,1 miljoner kronor. Han är den andra gamla blackebergare som får priset, Max Tegmark har fått det tidigare. Det har utdelats i stort sett varje år sedan andra världskrigets slut och kan gå till både humanister, konstnärer och naturvetare.

Läs mera här

 
 
 

 

Det här ska vi göra / Nyhet

Uppsatstävling

Läs mera här
 

Vandringar

Tredje onsdagen i varje månad kommer vi att anordna någon form av vandring i intressanta områden. Nästa vandring blir den 16 december.
 

Förströelse i coronatider

Det finns många virtuella konserter och föreställningar att se direkt i datorn.
Klicka här för förslag.
 

Det här gjorde vi senast

Vandring vid Alvik

Gamla Blackebergare gjorde i onsdags (18/11) sin novembervandring med 13 deltagare. Den blev  längre än vandringen i oktober, från Alvik utefter stranden vid Mälaren till Ålsten.
 

Golftävling avgjord

Årets Blackegolf på Sollentuna golfklubb den 26 augusti vanns av Arne Lindgren med 36 poäng tätt följd av Lars Winblad som nådde 35 poäng. Sedan var det ett litet gap till trean Peter Hellström som hamnade på 31 poäng. Litet mer information kommer i Medlemsbladet.

Kom med som medlem
Föreningen är öppen för dig som studerat vid Blackebergs Läroverk/Gymnasium eller i övrigt visat intresse för skolan och dess elever.

Vi har en intressant programverksamhet med goda möjligheter att återknyta kontakten med gamla vänner. Vi har också ett nära samarbete med skolan. Som medlem får du vårt medlemsblad två gånger per år.

Klicka på Bli medlem i menyn ovan!

Studentjubileum
Vi kan hjälpa dig som funderar på att ordna en jubileumsfest. Läs mera.
Cornonatider
Coronaepidemin har drabbat världen med oanad kraft. Läs mera här.

Virtuella kulturaktiviteter, läs mera här.