Kalendarium (se Program ovan)

28 augusti Vandring på västra Södermalm
25 september Besök på Skogskyrkogården
23 oktober Riksidrottsmuseet
15 november Höstfest
11 december Glöggvandring

 
Nytt nummer
Wall of Fame månadens porträtt

Naima Chahboun
Student 1999

  • Poet
  • Okunskapens arkeologi
  • Äpplen och päron
  • Katapultpristagare 2012
  • Barnbok: Ingenting och allt
  • Forskare i statsvetenskap på Stockholms Universitet
Research interests
Methods in political theory, the relation between facts and norms, feasability constraints on justice, ideal vs. nonideal theory, responses to foreseeable noncompliance.

”Blackebergs gymnasium var en mycket viktig plats för mig, och jag tänker ofta på de många fantastiska människor, både lärare och elever, som jag träffade där. I mitt minne var Blackeberg en oas där starka personligheter frodades och där var och en uppmuntrades att odla sin egenart.”


Här presenterar vi en av berömdheterna på Wall of Fame. Byts ut efter ca en månad.

 

Det här ska vi göra / Nyhet
Blackegolf 2 september

Årets Blackegolf äger rum på Sollentuna GK den 2/9 med första start kl 10:30.

Som vanligt är det poängbogey från tee 49.

Kostnaden är 550:- inklusive 50:- till prispotten.

Anmälan till peterhellstrom47@gmail.com med angivande av golf-id senast den 23/8.

Det här gjorde vi senast
Kamratstipendium

Denise Messinger SA21A ordförande skol-IF och  Kajsa Lins Na21C ordförande elevkåren har idag 12 juni erhållit kamratstipendiet på vardera 1.500 kr.


 Denise, Gunilla Larsson och Kajsa   Foto: Hans Wolf

Nu har Gamla Blackebergares äldsta stipendium, kamratstipendiet, delats ut för 25:e året i följd. Som vanligt skedde det vid skolavslutningen som i år ägde rum den 12 juni. Det blev en blandning av rektorstal, musik, prisutdelningar och inte minst hög stämning som så småningom övergick till dans i den smockfulla ljushallen. Kajsa Lins, Na21c, ordförande i elevkåren, och Denise Messinger, SA21a, ordförande i idrottsföreningen, fick dela på priset 3000 kronor som utdelades av vår ordförande Gunilla Larsson som också berättade om prisets bakgrund. Så här lyder motiveringen till årets pris: Trivsel och god stämning, det vi kallar Blackeandan, är en viktig del av elevernas vardag på skolan. Det är en hjälp och en förutsättning för att fokusera och prestera. Genom sitt hängivna arbete och goda ledarskap i skolans två största föreningar har Kajsa och Denise på ett utomordentligt sätt verkat för sammanhållningen och genom att i traditionens anda leda arrangemang av evenemang och aktiviteter i och utanför skolan har de, med sina skolkamraters bästa för ögonen, visat vägen och bidragit till den positiva stämningen.

Båda överlåter nu sina poster i nya händer efter att ha lämnat skolan
som studenter.

 
Vandring på Stora Essingen, 15 maj 2024

Ca 23 personer anslöt till vandringen.
Läs mera här!

 
Retoriktävlingen

Den sedvanliga retoriktävlingen i Blackebergs gymnasium gick av stapeln i skolan den 16 april. Tredje pris, som numera delas ut av Gamla Blackebergare, gick till Sebastian Karlberg, Na21d. Ur huvudtemat Skarpt läge! hade han utformat en betraktelse om engagemang och empati i krislägen, som till exempel pandemin. Han fick ta emot 2000 kronor av vår ordförande Gunilla Larsson. Första pris gick till Anton Thorén, Sa21b, och andra pris till Sebastians klasskamrat David Lööf; båda dessa sponsras av Rotary Hässelby-Vällingby. Totalt deltog sex elever i finalomgången.

Sebastian Karlberg, 3-pristagare

 
Besök på Spårvägsmuseet 18 april 2024

Läs om besöket och kika på lite bilder därifrån. Klicka här.

 
Årsmöte i skolan 20 mars 2024

Föreningen fick en ny ordförande och den förre avtackades.
Läs mera här.

 


Foto: Hans Wolf

 
Studentjubileum

Vi kan hjälpa dig som funderar på att ordna en jubileumsfest. Läs mera.

Kom med som medlem
Föreningen är öppen för dig som studerat vid Blackebergs Läroverk/Gymnasium eller i övrigt visat intresse för skolan och dess elever.

Vi har en intressant programverksamhet med goda möjligheter att återknyta kontakten med gamla vänner. Vi har också ett nära samarbete med skolan. Som medlem får du vårt medlemsblad två gånger per år.

Klicka på Bli medlem i menyn ovan eller klicka här!

Länkar

 

Årets Rektor 2023

Catrine Hedlund tilldelad priset som Årets gymnasierektor 2023. Läs mera här.

Informationen är hämtad från Facebook.