Kalendarium (se Program ovan)
18 november, vandring  ... snart får vi veta!
 
Nytt nummer

 
Tom Alandh prisad av KTH
Gamla Blackebergaren Tom Alandh har fått KTH:s stora pris 2020 för sina många dokumentärfilmer i SVT som till det yttre är så stillsamma men som ger så talande resultat och säger så mycket om samhället. Priset är nu på 1,1 miljoner kronor. Han är den andra gamla blackebergare som får priset, Max Tegmark har fått det tidigare. Det har utdelats i stort sett varje år sedan andra världskrigets slut och kan gå till både humanister, konstnärer och naturvetare.

Läs mera här

 
 
 

 

Det här ska vi göra / Nyhet

Uppsatstävling

Läs mera här
 

Vandringar

Tredje onsdagen i varje månad kommer vi att anordna någon form av vandring i intressanta områden. Första vandringen skedde 21/10. Läs mera under Program.
 

Förströelse i coronatider

Det finns många virtuella konserter och föreställningar att se direkt i datorn.
Klicka här för förslag.
 

Det här gjorde vi senast

Golftävling avgjord

Årets Blackegolf på Sollentuna golfklubb den 26 augusti vanns av Arne Lindgren med 36 poäng tätt följd av Lars Winblad som nådde 35 poäng. Sedan var det ett litet gap till trean Peter Hellström som hamnade på 31 poäng. Litet mer information kommer i Medlemsbladet.

 

Engagerad stipendiat i kristider

Det mesta var inte som vanligt när Blackebergs gymnasium släppte ut sina studenter i Coronatider den 5 juni. Men visst fanns Gamla Blackebergares kamratstipendiat bland dem: Emilia Salemyr, EK17a. Nog får man säga att det är viktigt att belöna en elev som har gjort mycket för sammanhållningen och andan på skolan i det läge som råder nu. Vår ordförande Anders Luthbom presenterade henne priset på 3000 kronor inför rektorerna och hennes jublande kamrater. Bara några timmar efter prisutdelningen hördes hon i SR:s Dagens Eko som talesperson, måste man nog säga, för en historisk årgång av svenska studenter. I Nationaldagens digitala DN visar det sig i ett stort reportage att tidningen har följt hela hennes klass under våren. Också SVT Rapport och Agenda rapporterade från Blackebergs gymnasium.
Emilia har, sägs det bland annat i motiveringen till priset, med sin outtröttliga energi och sitt engagemang varit en stor tillgång för skolan. Hon har lagt både mycket tid och ofta hela sin själ i att ordna aktiviteter för både klassen och alla skolans elever. Med sitt ordningssinne och goda humör har hon drivit allt hon företagit sig i positiv riktning.
Nyfiken på vad allt detta innebär? Vi får vi så småningom läsa en intervju med henne i Medlemsbladet. Stipendiet har vår förening delat ut varje år under 2000-talet så det var ett tjugoårsjubileum i år. Avslutningen i övrigt med inslag ur årets musikal var förstås inte lika storslagen som den brukar vara men saknade ingenting av engagemang, glädje och frihetskänsla inför framtiden, något som också präglade talen av rektorerna Magnus Silfverstolpe och Catrine Hedlund.

 
Kom med som medlem
Föreningen är öppen för dig som studerat vid Blackebergs Läroverk/Gymnasium eller i övrigt visat intresse för skolan och dess elever.

Vi har en intressant programverksamhet med goda möjligheter att återknyta kontakten med gamla vänner. Vi har också ett nära samarbete med skolan. Som medlem får du vårt medlemsblad två gånger per år.

Klicka på Bli medlem i menyn ovan!

Studentjubileum
Vi kan hjälpa dig som funderar på att ordna en jubileumsfest. Läs mera.
Cornonatider
Coronaepidemin har drabbat världen med oanad kraft. Läs mera här.

Virtuella kulturaktiviteter, läs mera här.