Promenad Alvik-Ulvsunda Slott-Abrahamsberg

 

Då var det dags igen för Gamla Blackebergares promenad. Vi ses vid Alviks T-banestation, uppgång Tranebergsvägen. Du sitter längst bak i tåget om du kommer åkande från stan och längst fram i tåget om du kommer väster ifrån, då har du nära till uppgången.

 

Vi går nerför Tranebergsvägen till Bengt Tranas väg, vägen som går utmed Mälarens strand. Promenaden leder till Minneberg, som tidigare var ett industriområde där bl a Sandviks limfabrik låg. År 1987 stod ett nytt bostadsområde klart här med tät bebyggelse där somliga har en härlig sjöutsikt mot Hornsberg, Pampas Marina och Huvudsta på motstående sida. Promenaden går vidare till Missionsvägen förbi Johannelunds Gård. Snart är vi framme vid Ulvsunda Slott, som stod klart i mitten av 1600-talet. Vi fortsätter under Ulvsundavägen till Lillsjön, där vi rastar med fika ur medhavd matsäck. Därefter går vi utmed Lillsjöns ena sida fram till Abrahamsbergs T-banestation.

 

Promenaden är ca 5 km och det är bra gångvägar frånsett en trätrappa på ett ställe. Om vädret är som när vi provgick kan det vara bra att ta med broddar, då det kan förekomma isfläckar.

 

Om du kommer i egen bil kan du parkera på Tranebergsvägen mot P-avgift.

Väl mött onsdagen den 16 februari kl 11.00.

 

Anne Marie, Lena, Marianne och Marie