Trädgårdsinspiration och mingel i Sollentuna

Jannecke Schulman bjuder in till ett besök i sin trädgård. 2004 hittade hon sitt drömhus i Sollentuna och till det hörde en helt igenvuxen trädgård. Inomhus påbörjades renoveringen direkt, men så var då det där med trädgården. Utan särskilt mycket kunskap om trädgård började hon att röja, renovera och bygga om trädgården. På 1000 m2 har hon skapat en vacker trädgård med flera rum – en miljö som vuxit fram och utvecklats alltefter ökande kunskaper och ett växande trädgårdsintresse. Här finns rum för odling, umgänge, njutning, avkoppling och bad.

Vi vandrar runt i trädgården med Jannecke som ciceron. Sedan samlas vi på terrassen för mingel och förtäring. Det bjuds på röd- eller rosévin, alkoholfri öl och vatten med lite matigare tilltugg. För den som så önskar finns möjligheter att ta sig ett dopp i poolen – så glöm inte baddräkt och handduk.

Tomten är inte stor så det blir ju ingen långvandring. Den som vill röra på sig kan ta sig en promenad på 1,4 km från pendeltåget, annars finns det en buss som går nästan ända fram. Om du åker bil kan du parkera på gatan på sidan med ojämna nummer.

 

Tid: Onsdagen 18 augusti kl 15

Plats: Idunvägen 4, Sollentuna

Anmälan: Vi tar emot max 20 personer – först till kvarn. Anmäl senast den 10 augusti till Marianne Berggren, mailadress aktivitet@gamlablackebergare.se. Meddela då även om du vill ha förtäringen.

Kostnad: Ca 75 kr för förtäring – exakt pris meddelas senare. Betalas med swish eller banköverföring.

 

Kollektivresa med pendeltåg
Med buss

14:32 Stockholm Odenplan mot Märsta. Åk i främre ändan av tåget.

14.43 Helenelunds station. Ta till vänster och gå över gatan när du kommer ner för trapporna.

14:50 Buss 523 (mot Sollentuna centrum)

14:59 Hållplats Idunvägen. Gå framåt i bussen riktning och ta till vänster in på Idunvägen

 

Med promenad från Sollentuna.

14.10 mot Uppsala. Eller 14.17 mot Märsta

Åk i bakre delen av tåget och kliv av vid Sollentuna. När du kommer ner för trapporna ta till vänster och för att komma till Aniaraplatsen. Ta hjälp av karta eller en digital app för att promenera till Idunvägen. Promenaden tar 20 min i normal takt.