KONST I HJORTHAGEN  
  Konsten spirar bland Hjorthagens gasklockor

Hjorthagen och hamnkvarteren där blev i början av 1900-talet en av Stockholms första arbetarstadsdelar. Idag pågår en stor omvandling av området till vad som ska bli Norra Djurgårdsstaden som 2030 skall ha 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser. Vi ser områdets konst och arkitektur under ledning av Marie Andersson, vår välkända och uppskattade konstvägvisare. Det är tredje gången Marie tar med Gamla Blackebergare på en konstvandring. Vi börjar i Hjorthagens äldre del innan vi passerar Ferdinand Bobergs gamla gasklockor och Stockholms längsta konstverk. Här blandas modern arkitektur med avancerat miljötänkande. Konsten spirar bland Hjorthagens gasklockor Efteråt en måltid i Matkafé Mätarhuset, som ligger i det gamla hus där man skötte och kontrollerade hela driften av Gasverket. Meddela om du vill följa med dit, så återkommer vi med menyförslag.

Tid: Onsdag 13 maj 2020 kl 16.15. Vandringen pågår kl 16.30 – 18.00.

Plats: T-banestation Ropsten. Samling vid utgången mot Hjorthagens skola.

Kostnad: 130 kr för vandringen (150 kr för icke-medlem). Betalas på plats, swish eller kontant (tacksam för jämna pengar).

Anmälan: Gärna tidig anmälan men senast den 29 april till Marianne Berggren, mailadress aktivitet@gamlablackebergare.se Först till kvarn… Meddela då även om du följer med till Matkafé Mätarhuset.