Besök i Stadsarkivet 5 oktober

Söker du efter släktingar? Letar du efter ritningar på ett hus eller vill du veta när en gata bytte från ett namn till ett annat? Eller kanske söker du efter ditt gamla examensbevis?

Stockholms Stadsarkiv är ett arkiv för Stockholms stad och Stockholms län och sorterar under Kulturnämnden i Stockholms stad och där kan man följa utvecklingen för staden och stadens invånare från medeltiden till våra dagar. Det är det mest besökta arkivet i Norden med 50 000 besökare årligen. Arkiv från över 5 000 olika verksamheter finns representerade som folkbokföringen, byggnadsnämnder, domstolar, skolor och idrottsföreningar.

Vid vår visning, Stadens minne, kommer vi att besöka magasinen som ligger i Kungsklippan i sju olika våningar där det är ungefär 18 grader. Något att tänka på för den som är lite frusen eftersom ytterkläder och väskor måste lämnas i de avgiftsfria låsbara skåpen i entrén.

Efter visningen följer de som vill med till familjerestaurangen Lilla Grisen i Hantverkargatsbacken för en måltid (en promenad på knappt 10 min dit). Ange om du vill följa med dit så återkommer jag med tre olika menyförslag för dig att välja emellan (kött/fisk/vegetariskt).

Tid: Tisdagen 15 oktober kl. 16.45. visningen 17.00 - 18.00.
Plats: Stadsarkivet, Kungsklippan 6, Kungsholmen.
Kostnad: 100 kr (120 kr för icke-medlem) betalas på plats, kontant eller swish.
Anmälan: Senast 30 september till Lena Rönnerfält. E-post: aktivitet@gamlablackebergare.se Ange då om du vill delta både i visningen och i efterföljande måltid så förbeställs maten.