Styrelsen

Kerstin Eliasson

Funktion: Programaktiviteter

Varför jag är med i styrelsen

Bor granne med Bengt Palmlöf, som övertygade mig om att det roligaste man kunde sysselsätta sig med var att delta i styrelsearbetet i vår förening- och så rätt han hade. Naturligtvis fanns också ett intresse för skolan, som jag minns med glädje och stolthet. Vi var unika och framåtsträvande i Blackeberg redan då med David Thörnblom i spetsen.

Varför ska flera vara med i föreningen?

Ju större vi blir, desto mer kan vi påverka och det är härligt och intressant för oss litet äldre att kunna samverka med dagens skola. Dessutom är det jättetrevligt att träffa alla gamla vänner igen och få kontakt med många som man kanske inte träffade och umgicks med förr.

Min skoltid

Efter fyra år i Ålstens folkskola gick jag realskola och gymnasium i Blackeberg. Jag tog studenten 1960 på latinlinjen.

Högre utbildning

Legitimerad sjukgymnast 1963, Karolinska Institutet, vårdlärarexamen 1980, lärarhögskolan Stockholm, uroterapeut 1990, Göteborgs Universitet.  Med dr 2005, Karolinska Institutet.

Mitt yrkesliv

Arbetade som sjukgymnast i några år inom akutsjukvården för att sedan flytta till Spanien och reseledarjobb för först Club 33 och sedan Ving.

Väl hemma i Sverige fortsatte jag som sjukgymnast på Karolinska Sjukhuset. Efter vårdlärarexamen 1980 kom jag till Karolinska Institutets sjukgymnastprogram, där jag undervisade till jag gick i pension 2008.

Föreläser fortfarande några gånger per år och sitter i styrelsen för Sinoba, en webbaserad ideell förening ( www.sinoba.se) som sprider information om problem med blåsa och urinvägar samt bildar opinion för tillräckliga resurser för det ändamålet.

Familj

Är änka sedan 2002. Jag har två vuxna barn och fyra barnbarn bosatta i Göteborg samt Fuengirola, Spanien.

Fritidsintressen

Älskar att röra på mig i alla de former från gympa och promenader till skidor och golf (måste ju, eftersom jag bor vid en golfbana). Annars är jag allätare av litteratur, musik och konst.

Kerstin Eliasson

070 3663928

kerstin_eliasson@tele2.se

 Föreningen Gamla Blackebergare